Kurzy pletení z papíru

Kurzy na pletení z papíru jsme pod záštitou Centra celoživotního vzdělávání zahájily: I. skupina  v pondělí 14. 2., 21. 2., 28. 2., 7. 3.

II. skupina v pátek 18. 2., 25. 2., 4. 3., 18. 3.

Inspirovaly nás předměty - košíky, květináče, misky a další výrobky, které nám zapůjčily naše členky ze Strachotína na "Týden sociálních služeb", který proběhl na náměstí 5. 10. 2010. Již tehdy vznikla myšlenka na uskutečnění kurzu na pletení z papíru. Vytvořené výrobky byly k nerozeznání od proutěných výrobků. Další motivace byla výstavka vyrobených výrobků, která proběhla v prostorách knihovny v měsíci únoru.

Naše členky ze Strachotína - p. Staňková Zdeňka, p. Zdražilová Milada, p. Říhová Anastazie, p. Friebová Marie ochotně přislíbily, další naše členy něco nového naučit. Tak vznikly kurzy, které proběhly pod záštitou Centra celoživotního vzdělávání a naší organizace.

Naše učitelky jsou velmi trpělivé, ukázaly nám jak začít výrobky vyrábět. Zahájily jsme jednoduššími výrobky. Začátky nejsou jednoduché, jedná se o mravenčí práci. Jenom než se najde patřičný grif na motání smotků, kterých je potřeba nepočítaně. V dalších dnech jsme pokročily na náročnější motivy a na závěr barvení výrobků a zbývá jen nazdobit - velikonočními motivy, nebo jinými aktuálními  jevy.

Hustopeče 19. 3. 2011