Sezimovo Ústí

Rekondičního pobytu v Sezimově Ústí v termínu 19. 9. - 25. 10. 2023 se zúčastnilo 86 našich členů. Z toho 24 účastníků se zúčastnilo rekondičního cvičení, na které jsme dostali dotaci od ministerstva zdravotnictví. Každý den probíhalo plavání v bazénu, ranní cvičení, rehabilitační cvičení a masáže byly rozděleny dle druhu postižení každému individuálně. Celý pobyt byl zaměřen na pohybovou činnost.

Celkově se rekondičního cvičení zúčastnilo 86 našich členů. Z Hustopečí vyjely dva autobusy. Pan Navrátil, delegát, to má velice dobře zorganizované. Již v autobusu každý účastník dostane obálku, s číslem pokoje, rozpis procedur, návrh výletů. Připravené výlety byly velice zajímavé. Lodí z Českých Budějovic do Českých Budějovic. Večerní prohlídka hradu Český Šternberk. Na vyžádání opět návštěva Čapí hnízdo. Zámek Telč.

Měli jsme výbornou průvodkyni, která měla opravdu velké znalosti o navštívených místech. Velký bazén byl nám k dispozici. Takovou třešničkou na dortu byly procedury, hlavně zábal a masáže. V týdnu našeho pobytu byl státní svátek, tak byla otevřena nejen zahrada, ale i Benešova vila. Novinkou bylo, že se nemuselo do vily objednávat. Návštěva vily byla opravdu zážitek. Pomocí svých kamarádů jsem to zvládla i já. Bylo tam 37 schodů. Paní recepční mne prohlásila za hrdinku. Mám chodítko. I procházka přilehlou zahradou byl zážitek.

Měli jsme dva taneční večery, jeden večer bingo. Jeden večer s písničkou a pohárkem, byl věnován našemu kamarádu, který měl narozeniny.

Počasí bylo nádherné, tak to umocňovalo náš celkový zážitek.