Návštěva senátu

Krásný den v Praze

Opravdu se nestává tak často, aby den proběhl ve znamení všeho dobrého. Členům hustopečské organizace Svazu tělesně postižených se to podařilo v úterý 6. října 2009 v Praze.
Spojili jsme prohlídku historické části Prahy se současností. Prošli jsme nádvořím hradu. Navštívili jsme chrám Sv. Víta, obdivně prohlíželi klenbu tohoto chrámu se všemi architektonickými skvosty. S úctou se poklonili umu tehdejších mistrů. A vycházkou jsme šli do senátu. Cestou se nám naskytl překrásný pohled na Prahu.
Předem dohodnutou návštěvu Senátu jsme měli domluvenou se senátorem za náš region Břeclavsko, panem ing. Janem Hajdou. Celou cestu nás doprovázel pan PhDr. Ludvík Jankovič, jeho osobní asistent. Vše proběhlo, jak bylo předem domluveno: Prohlídka historických částí Valdštejnského paláce s přilehlou, překrásně upravenou zahradou. Provázela nás, s vtipným výkladem, příjemná a kvalifikovaná paní průvodkyně. V nádherném historickém sále jsme se sešli k besedě s panem senátorem ing. Hajdou, na které padaly často i "otázky na tělo". Lze si přát jen více takových pracovitých lidí v politice. Mohli jsme si vyzkoušet sezení v senátorské lavici u hlasovacího zařízení, také posilnit dobrým řízkem s brambory v senátorské jídelně. V celé budově se výtečně prolíná slavná historie se současným děním.. Je až s podivem, že si ve svém pracovním vytížení udělal senátor ing. Hajda i jeho asistent PhDr. Jankovič čas pro členy naší organizace STP. Udělali, a za to jim patří náš upřímný dík! Až se v televizním zpravodajství objeví záběry z jednání Senátu, můžeme hrdě prohlásit: "zde jsme byli".
Za krásný den děkuje 45 členů místní organizace Svazu tělesně postižených z Hustopečí.

Hlavní navigace:

 

zájezd 28. 4. 2024 Flora Kroměříž.

 

13. 5. 2024 zájezd do termálních lázní Mošoň, Maďarsko

 

Vytvoření webových stránek zajistila

Firma Graweb, jmenovitě pan Kamil Konečný, nám sponzoruje vytvoření našich webových stránek. Jeho firma nám také tyto stránky vytvořila. Děkujeme mu za jeho spozorský dar.

Chceme, aby nejen naši členové, ale i široká veřejnost, byli informováni o naší činnosti.