Návštěva v Senátu

Na pozvání senátora ing. Hajdy 52 našich členů navštívilo senát dne 17. 4. 2013. Nejdříve jsme zahájili prohlídku již rozkvetlé Valdštejnské zahrady, seznámili jsme se s obyvateli zahrady - pávy, ve voliéře výr. Něco po dvanácté hodině se nás ujala paní Radka Nováková, asistentka výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu, doprovázela nás po celou dobu pobytu. Nejdříve jsme se usadili v Hlavním sále Senátu, kam za námi přišel pan senátor, po přivítání následovala krátká diskuze. Zodpovídal naše dotazy. Pak se slova ujala paní průvodkyně, která nás seznámila s historií paláce, provedla nás prostorami senátu, prohlídku jsme ukončili v sále, kam za námi zase přišel pan senátor, pokračovali jsme v diskuzi. Seděli jsme v lavicích se jmenovkami  jednotlivých senátorů, cítili se důležití u hlasovacích zařízeních. Jako třešnička na dortu byl vynikající oběd - řízek s bramborem - v senátní jídelně, na který nás pozval pan senátor ing. Hajda. Po obědě následovalo krátké setkání s panem senátorem, poděkování za jeho pozvání, pohostinnost a čas, který nám věnoval. 

V době volna do odjezdu jsme si prohlíželi Prahu. Někteří šli na Hrad, Svatovítský chrám, Loretu, někteří přes Karlův most na Staroměstské náměstí k orloji. Někteří využili metro - k prohlídce Václavského náměstí, někdo Národní divadlo, kavárnu Slávii. Každý podle svého přání. Počasí nám přálo, bylo nádherně.

Unaveni, ale spokojeni jsme se vrátili k Úřadu vlády, kam pro nás přijel autobusem pan Dufek. Cestou zpět jsme se posilnili kávou. Byl to vydařený výlet.

Hlavní navigace:

 

zájezd 28. 4. 2024 Flora Kroměříž.

 

13. 5. 2024 zájezd do termálních lázní Mošoň, Maďarsko

 

Vytvoření webových stránek zajistila

Firma Graweb, jmenovitě pan Kamil Konečný, nám sponzoruje vytvoření našich webových stránek. Jeho firma nám také tyto stránky vytvořila. Děkujeme mu za jeho spozorský dar.

Chceme, aby nejen naši členové, ale i široká veřejnost, byli informováni o naší činnosti.