Beseda s PhDr. Lazem

Dne 8. 10. proběhla v jídelně Penzionu beseda s PhDr. Lazem, vedoucím sociálního odboru Města Hustopeče pro naše členy. PhDr. Laz si besedu rozdělil na několik okruhů:

  • I. C. E karta - která má pomoci při záchraně života. Tiskopis si vyplní   klient, dg a léky vyplní lékař. Také je tam kolonka - alergie. Po vyplnění hustopečáci dostanou plastové sáčky, kam tiskopis vloží. Tento doklad se upevní na ledničku, aby záchranáři hned na první pohled viděli tuto kartu. A věděli jak postupovat při záchraně. Jedna poznámka Girasole má stejný tiskopis, ale na něm navíc je uvedena krevní skupina. 

  • Senior taxi - podařilo se dr. Lazovi a p. Vejpustkovi tuto službu realizovat. Provoz bude pod Městem Hustopeče pod hlavičkou Penzionu, potřebu taxi hlásit telefonicky dopředu. Zabýval se i ekonomickou stránkou. Vzhledem k tomu, že tato služba je dotována Městem Hustopeče, bude taxik jezdit jen po Hustopečích a pro hustopečské seniory a ZTP, ZTP/P. Zkušebně zatím jen jeden den v týdnu. Paní Trčková na Penzionu vyplní průkazku, nutno přinést fotografii, občanský průkaz, nebo průkaz ZTP.

  • Dlouhodobé ošetřovné - rodinní příslušníci, kteří se starají o svého seniora, mají možnost požádat o volno až 90 dní, kdy je jim vyplácena nemocenská zaměstnavatelem. Návrh musí dát lékař z nemocnice, který propouštěl seniora do domácí péče. 

  • Pan dr. Laz si připravil i malé překvapení. Prezentaci řeči těla. O člověku řekne téměř vše. 

Hlavní navigace:

 

zájezd 28. 4. 2024 Flora Kroměříž.

 

13. 5. 2024 zájezd do termálních lázní Mošoň, Maďarsko

 

Vytvoření webových stránek zajistila

Firma Graweb, jmenovitě pan Kamil Konečný, nám sponzoruje vytvoření našich webových stránek. Jeho firma nám také tyto stránky vytvořila. Děkujeme mu za jeho spozorský dar.

Chceme, aby nejen naši členové, ale i široká veřejnost, byli informováni o naší činnosti.